Bernd Storck szövetségi kapitány:

„Óriási, amit a csapat teljesített, nagyon keményen dolgoztunk, megérdemelten nyertünk! Olyan az egész, mint egy álom, amely valóssággá vált. Jó az eredmény, jó volt a meccs, bravó! A meccs eleje nehéz volt, de aztán belejöttünk, nagyszerű volt a második félidő. Most jön egy kis szünet, aztán regenerálódunk”

 

Király Gábor:

„Borzasztó kemény felkészülés van mögöttünk, sokszor voltunk nehéz helyzetben fizikailag és pszichikailag is, de mindig hittünk abban, hogy a munka kifizetődik. Ez ezen a mérkőzésen megtörtént, a srácok fantasztikusan teljesítettek.”

 

Szalai Ádám, az első gól szerzője:

 

 hirdetes_300x300  

„Le a kalappal az egész csapat előtt. Az, hogy két gólt is tudtunk szerezni, az hab a tortán”

 

Stieber Zoltán, a második gól szerzője:

 

 „Amikor megkaptam a labdát, az volt az első gondolatom, hogy átemelem a kapust, aztán beugrott egy pillanatra, hogy talán mégis inkább el kellene gurítanom mellette, de szerencsére végül így döntöttem, és sikerült. Szerintem pályafutásom egyik legszebb gólját lőttem most.”

 

Gera Zoltán:

 

„Nagyszerű, hogy kijutottunk, óriási élmény ennyi magyar előtt játszani. Minden képzeletet felülmúló győzelmet arattunk a sokkal esélyesebbnek tartott Ausztria ellen. Egy jó csapatot győztünk le. Az elején volt egy kis megilletődöttség a játékunkban, lassan kezdtünk, de aztán sikerült összeszednünk magunkat, sokat volt nálunk a labda, helyzeteket alakítottunk ki. A félidőben arról beszéltünk, hogy meglesz az az egy-két gólszerzési lehetőség. Nagyon örülök, hogy (Szalai) Ádám ilyen hosszú idő után gólt szerzett, és elhallgattatta az őt támadókat.”

 

Marcell Koller, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya:

 

„Jól kezdtünk, de ezt követően kiengedtük a kezünkből a mérkőzést, mivel felesleges hibák sorát követtük el. Sorra adtuk el a labdákat, ez pedig kiszívta az erőnket. Idegesen, hektikusan futballoztunk. A magyar csapat jó mérkőzést játszott, a keménységük pedig a futball része. Több nyugalomra lett volna szükségünk a labda járatásához. Emberhátrányban ez nem egyszerű. Idegesítő természetesen a vereség az első mérkőzésen, de össze kell szednünk magunkat. Meg kell próbálnunk megverni Portugáliát – de most már sokkal nagyobb nyomás nehezedik ránk”

 

Aleksandar Dragović, a mérkőzés során kiállított osztrák játékos:

 

„A második sárga lapom egyszerűen megmagyarázhatatlan számomra. Lőni akartam, és elkéstem. Mindenesetre azzal tisztában voltunk, hogy nem lesz ez sétagalopp Magyarország ellen…”

 

 

Nemzetisport.hu

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!