Jo Cox munkáspárti képviselőnőt egy 52 éves férfi elkövető lelőtte, leszúrta, majd otthagyta elvérezni az utcán. A hatóságok a gyilkosság gyanúsítottját elfogták.

 

A kétgyerekes 41 éves politikus szúrt és lőtt sebeket szerzett és belehalt sérüléseibe. Az elismert munkáspárti képviselőnőt saját választókörzetének egyik városkájában támadták meg.

 

Az angol PA hírügynökség szerint a képviselőnő két férfi veszekedésébe keveredett bele. Az egyik szemtanú elmondása szerint egy ötvenes külsejű férfi támadt rá a képviselőre: „Lelőtte őt, aztán megint lőtt, erre a nő a lépcsőre zuhant, aztán a férfi újabb lövést adott le, valahova a nő arcába”.

 

 hirdetes_810x300  
Forrás: BBC
Forrás: BBC

 

„Valaki megpróbálta elkapni a férfit, dulakodott vele, aztán a támadó kést rántott, ami vadászkésnek látszódott. Vagy fél tucatszor szúrt. Az emberek sikoltoztak”, mondta a szemtanú. Egy másik szemtanú szerint az elkövető „belerúgott” az áldozatba, hogy ellenőrizze, él-e még. A legtöbben arról számoltak be, hogy a gyilkos kezében házi készítésű lőfegyvert láttak.

 

A rendőrségi szóvivő a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árulta el a gyilkosság indítékát. Az incidensben érintett másik férfi, aki szintén súlyos sérüléseket szerzett, a hatóságok tájékoztatása alapján minden valószínűség szerint felépül.

 

Átmenetileg beszüntettek minden uniós referendummal kapcsolatos kampányt. Az egész országot sokkolta az eset.

 

A különleges egységet is kivezényelték. Forrás: BBC
A különleges egységet is kivezényelték. Forrás: BBC

 

BBC.com

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!