A magyar férfi vízlibada-válogatott döntetlennel kezdte meg olimpiai szereplését, a favorit szerbeknek a végén kapaszkodni kellett a döntetlenért is.

 

Szerbia-Magyarország 13:13 (3:5, 3:4, 3:2, 4:2)
Gólok.:
F. Filipovics 4, Milos Csuk, S. Mitrovics 2-2, Rangyelovics, Pijetlovics, Mandics, Jaksics, Nikics, ill. Hosnyánszky 3, Varga Dénes, Vámos 2-2, Szivós, Erdélyi, Varga Dániel, Manhercz K., Zalánki, Kis G.

 

Első két negyed

 

 hirdetes_810x300  

A helyi idő szerint 9 órakor kezdődő magyar–szerb férfi vízilabdameccs akár a csoportelsőség sorsáról is dönthetett. A Benedek-csapat remekül kezdte az első negyedet, mely 5:3-as vezetéssel zárult.

 

A második negyed elején Filipovics góljával egy gólosra csökkentették a szerbek hátrányukat, ám nem sokáig maradt meg ez a szoros különbség – Varga Dénes büntetőjével ismét két gólosra növekedett a magyarok előnye. A szerbek időkéréssel próbálták összerázni a csapatot, láthatóan meglepte őket a magyar csapat kiváló teljesítménye. A negyed végén a szerbek már három góllal álltak vesztésre, 9-6-ra vezettek a mieink.

 

Utolsó két negyed

 

A harmadik negyedben a szerb válogatott összekapta magát és feljöttek egy gólra, köszönhetően a kapusuk teljesítményének, aki több lövésünket is hárította. Kis híján egyenlítettek a szerbek a harmadik negyed végén, de a léc velünk volt. Az ellentámadásból pedig Hosnyánszki révén gólt szereztünk emberelőnyből. Így 11-9-re vezettünk az utolsó negyed előtt.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Decker Ádám (b) és a szerb Slobodan Nikic a 2016-os riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6.
Decker Ádám (b) és a szerb Slobodan Nikic a 2016-os riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország – Szerbia mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 6-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A záró felvonás drámaira sikeredett, a negyedik negyed gyors gólváltással kezdődött. A mieink emberelőnyben hibáztak, amit a szerbek ki is használtak és egyenlítettek, így három perccel a vége előtt 12-12 volt az állás. A hajrához közeledve emberelőnyhöz jutottunk, amit Vámos Márton révén használtunk ki. A szerbek láthatóan idegesek voltak, dühösen csapkodtak a kihagyott helyzeteik után. A végén mieink részéről Nagy Viktor megsérült, így Decker Attila váltotta a kapuban. A délszlávok egy utolsó lehetőséget kaptak az egyenlítésre, amit könyörtelenül ki is használtak. A mérkőzésen a negyedik gólját szerző Filipovics révén egyenlítettek, így egy pontot mentettek a 13-13-al záruló mérkőzésen. A magyar csapat legjobbja Hosnyánszky volt 3 góllal.

 

A mérkőzés végén Benedik Tibor a magyar válogatott szövetségi kapitánya a következőket nyilatkozta.

Tegyük félre a csalódottságot, nagyon büszke vagyok arra, ahogy a csapat elkezdte a játékot, ez már az a csapat, mely – úgy gondolom – olimpiát tud nyerni. Nagyon-nagyon hosszú az út és nagyon nehéz mérkőzéseink lesznek, ugyanezt a harcosságot kell fenntartanunk és eljutni oda, hogy a negyeddöntőben, amikor szükség lesz rá, valami hasonlót nyújtsunk, s a kritikus pillanatokban még határozottabbak legyünk. A mi csapatunkban van még tartalék.

 

A folytatásban a magyar csapat Ausztráliával mérkőzik meg magyar idő szerint hétfőn este 18 órakor. A körkép.sk természtesen arról a mérkőzésről is beszámol.

 

 

Nyitókép: vlv.hu

Körkép.sk, vlv.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!