Sajtóértesülés szerint tízhónapos eltiltást kapott Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó a riói játékok alatt okozott botrányért.

Az amerikai média úgy értesült, hogy az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága és Úszó Szövetsége közösen hozta meg az ítéletet. Egyelőre senki sem erősítette meg Lochte eltiltását, ám ha valóban tíz hónapig nem szerepelhet versenyen, akkor is rajthoz állhat a budapesti világbajnokságon, amelyet 2017. július 14. és 30. között rendeznek, a medencés úszók július 23-tól versenyeznek.

 

Az amerikai úszó azt állította, hogy augusztus 15-én, Rióban őt és három úszótársát, Jack Congert, Gunner Bentzet és Jimmy Feigent fegyverrel rabolták ki, amikor taxival egy buliról visszafelé tartottak az olimpiai faluba. Később videofelvételek alapján kiderült, hogy valójában ők randalíroztak, rongáltak meg egy benzinkutat, és kerültek összetűzésbe az alkalmazottakkal.

 

A 32 esztendős Lochte később élő televíziós műsorban bocsánatot kért a braziloktól. Elmondta, hogy erős alkoholos befolyásoltság alatt állította azt, hogy kirabolták őket, és túlzásba esett. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága szintén elnézést kért a sportolók viselkedése miatt.

 

 hirdetes_810x300  

 

mti

Nyitókép: skysports.com

 

Kapcsolódó tartalom:

Bocsánatot kértek az amerikaiak a négy amerikai úszó viselkedése miatt

Sokat vesztett Lochte a riói botrányával

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!