Robbanás történt egy németországi vegyi üzemben hétfő délelőtt. Az üzemben gyúlékony anyagokat és gázt is tároltak, de egyelőre még nem tisztázott, hogy mi okozhatta a detonációt. A vállalat előzetes jelentései szerint egy gázvezeték miatt történhetett a robbanás.

 

Hatósági jelentések szerint több sérültje is van a detonációnak, de még nem tudják, pontosan hány emberről lehet szó. Több ember eltűnt a detonáció után.

 

A délelőtti fél 12-es ludwigshafeni robbanás okai egyelőre még tisztázatlanok. Az incidens egy folyó melletti üzemben történt, ahol gyúlékony anyagokat is tároltak.

 

 hirdetes_300x300  

 

A vegyi üzem vezetősége nem sokkal a robbanás után közölte, hogy egy gázvezetéki munka okozta a detonációt, majd a vállalat Facebookon is megírta, hogy leállították a gőzkibocsájtást.

 

A tűzoltóság arra kérte a környéken lakókat, hogy zárják be házaik ajtaját és ablakait, és bent várják meg, amíg a hatóságok biztonságosnak nyilvánítják a levegőt. A lakásokban le kellett állítani a legkondícionáló rendszereket és a szellőzést is.

 

A környék beleremegett a detonáció robajába, a fekete füstcsóva pedig kilométerekről is látható. A lakók és a hatóságok szerint furcsa szag terjeng a környéken.

 

express.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!