Augusztustól újra megtekinthető lesz Pozsonyban az emberi testet bemutató kiállítás (Body The Exhibition), ám a KDH szerint ez a kiállítás nemcsak etikátlan, de törvénytelen is.

 

A KDH nemcsak a kiállítás megszüntetését fogja kérni, hanem azt is, hogy a parlamenti képviselők egyezzenek bele abba, hogy tilos legyen a mumifikált emberi testeket kereskedelmi célokra felhasználni. A Kereszténydemokrata Mozgalmon kívül a szlovák orvosok és a Szlovák Püspöki Konferencia is nemtetszését fejezte ki a kiállítással kapcsolatban.

“Az emberi testek kiállítása etikátlan és morbid. Az ilyen bánásmódnál egyenesen a holttest meggyalázásáról beszélhetünk. A Human Body kiállításon szereplő testek valódi, egykor élő emberek testei. Olyan embereké, akiknek megvolt a saját családjuk, és a saját élettörténetük. Nemcsak azt nem tudjuk, hogy kik ezek az emberek, de azt se, hogy valaha akartak-e kiállítási tárgyak lenni”

 

– mondta a KDH szóvivője, Stano Župa.
A kereszténydemokraták nemcsak a holttestek kiállításának etikátlanságára mutattak rá, de arra is, hogy maga a kiállítás törvényellenes. “Ez a kiállítás törvényellenes, mert az érvényben lévő törvény alapján az emberi testet a halál bekövetkeztétől számítva 96 órán belül el kell temetni”.

 

 hirdetes_300x300  

A Kereszténydemokrata Mozgalom szerint a parlamentnek el kellene fogadnia egy olyan törvényjavaslatot, mely világosan kimondaná, hogy a mumifikált emberi testet tilos kereskedelmi célokra felhasználni.
A The Human Body nevet viselő kiállítást 2012-ben már megtekinthettük Szlovákiában, és már akkor is kritikus hangokat váltott ki a konzervatív politikusokból.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!