A kormánykoalíció tagjai állítják, hogy Nyitra megye legerősebb jelöltje Milan Belica, akit a Smer, az SNS és a Most-Híd is támogat. Ezzel szemben az ellenzék felszólította a koalíciót arra, hogy a választások előtt Ján Greššot támogassák. Azt, hogy ki, milyen esélyekkel indul a megyei választásokon, egy felmérésből derülne ki a legjobban.

 

Greššo még a múlt hét folyamán tett egy olyan kijelentést, miszerint nincs pénze egy olyan felmérésre, amelyből egyértelműen kiderülne, hogy milyen esélyei vannak Nyitra megyefőnöki székének megszerzésére. Az SNS elnöke, Andrej Danko már többször felszólította Greššot arra, hogy adja fel jelöltségét, így Greššo arra kérte Dankot, hogy adjon neki pénzt egy felmérés elvégzésére, hogy kiderüljön, valóban esélyes-e vagy sem a megyefőnöki poszt megszerzésére.

 

Amennyiben ilyen nagy érdeklődés övezi ezt az egészet, főleg Danko úr részéről, akkor csináltassa meg azt a felmérést. Nagyon szívesen elfogadom. Abban az esetben, ha a felmérés megbízható lesz és kiderül, hogy nincs értelme beleölnöm még több pénzt ebbe a  kampányba, sőt, a jelöltségem még veszélyezteti is a megye helyzetét, akkor feladom a harcot” – mondta Greššo.

 

 hirdetes_300x300  

Az nemzetiek vezére és a parlament elnöke, Andrej Danko tartotta magát az ígéretéhez és az ellenzéki nyitrai megyefőnők-jelöltnek, Ján Greššonak 5000 eurót utalt át a transzparens számlaszámára.

 

Greššonak két feltétele van

 

Greššo az Aktuality.sk-nak elmondta, hogy a felmérést minden bizonnyal a Polis ügynökséggel fogja elvégeztetni. A jelöltségéről, csak akkor mond le, ha a két megszabott feltétele teljesül. Az egyik feltétele az, hogy közte és a Belcia közötti különbség jelentős mértékű legyen. Amennyiben ez nem így lesz, akkor továbbra is jelöltei magát. A másik feltétel az, hogy a felmérés bebizonyítsa, Milan Uhrík (ĽSNS) tényleges veszélyt jelent Nyitra megye számára. Amennyiben Uhrík alacsony százalékot ér el a felmérésben, Greššo szerint nincs értelme annak, hogy visszalépjen.

 

Forrás: Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!