Ahogy arról korábban beszámoltunk, ma délután Kelet-Szlovákiában, Mecenzéfen (Medzev) lépett pályára a DAC, hogy kivívja a továbbjutást a szlovák kupa nyolcaddöntőjéből.

 

A négy és félezres város csapata és szurkolói igazi futballünnepként élték meg a mai napot, főleg, hogy a DAC már a harmadik első ligás csapat volt, amelyik Mecenzéfre utazott.

 

Marco Rossi az eddigiektől eltérően most rögtön csatasorba állította a csapat aduászait, szinte ugyanolyan kezdőcsapattal vágtak neki a mérkőzésnek, mintha fortunaligás találkozó lett volna. Értelemszerűen így már rögtön a meccs elejétől látható volt a különbség a két csapat között.

 

 hirdetes_810x300  

Ljubicic fél óra elteltével 2 perc alatt 2 gólt is lőtt, ezzel megszerezve a vezetést. A hazaiak kedvét azonban nem tudta elvenni a kétgólos hátrány, és a második félidőben is harciasan léptek pályára.

 

Habár hatalmas rohamokat nem produkált a DAC, a technikás játék meghozta gyümölcsét, így Vida és Mervó is betalált. A hazaiak szépítő gólja Ribár nevéhez fűződik, azonban a végeredményt Divkovic állította be.

 

Végeredmény

MFK Mecenzéf – FC DAC 1904 1:5 (0:2)

 

Játékvezetők: Ježík – Lieskovský, Poracký, 2000 néző

Góllövők: 86. Ribár, ill. 33., 35. Ljubičić, 72. Vida, 75. Mervó, 91. Divković

Sárga lap: 57. Palencsár, ill. 36. Šatka

DAC: Macej – Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics – Ljubičić, Aluku, Kalmár (77. Domonkos) – Vida, Pačinda (65. Mervó), Malec (58. Divković)

Mecenzéf: Čierny – Seman, Popovič, Gondoľ (55. Kuruc), Hrubovčák – Majoroš, Hanzuš, Palencsár, Ribár, Lukáč (69. Bodenlos)  – Jurko (73. Horňák)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: % – %

Lövések: kapura: 3:7, mellé: 3:10

Szöglet: 4:4

Les: 1:1

 

Edzői értékelés:

Marco Rossi (DAC):

 

„A fociban minden okkal történik. Ma láthattuk, hogyan sikerült a Mecenzéfnek kiejtenie a Szenicét, majd a Trencsént is. Ebben több körülmény is közrejátszott: a pálya minősége, a játékosok elszántsága, és az az energia, amely a nézők felől áradt a hazai játékosok felé. Azt gondolom, hogy nagyon jól felkészültünk a találkozóra, melyet koncentrált játékkal magabiztosan nyertünk meg. Ennek köszönhetjük a győzelmünket, és annak, hogy a sikerült a saját játékunkat játszani, a minőségbeli különbség pedig megmutatkozott.”

 

Tomáš Danko (Mecenzéf):

 

„A mérkőzésről egyértelműen a DAC minőségbeli fölénye döntött. Mégis bosszantanak a bekapott gólok. Nem kaphatunk ilyen nevetséges gólokat. Az ellenfelünk nyomás alá helyezett bennünket, magasabb szinten fociznak, ezért nem volt kérdés, ki lesz a továbbjutó. Elfogyott az erőnk, mert rövid a kispadunk. Nem szeretném erre kibeszélni a vereséget, de ez az igazság. Figyelemmel követem a Dunaszerdahelyt, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.”

 

A mérkőzés videó-összefoglalója az alábbi linkre kattintva érhető el.

 

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!