Szlovákiát nem fenyegeti extrém téli időjárás – legalábbis ez derül ki a európai Accuweather portál meteorológusainak előrejelzéséből.

 

Előrejelzéseik szerint a tél Észak- és Nyugat-Európában veszi kezdetét viharos időjárással, kiadós esők és erős, orkán erejű szél kíséretében. Szlovákia területén marad a standard időjárás, míg a kontinens déli részén továbbra is rendkívüli szárazság várható.

 

A mi térségünket először átlagos, majd egy kissé átlag feletti hőmérsékletek, de viszonylag nyugodt időjárás fogja jellemezni. Ez a helyzet az előrejelzések szerint a tél első szakaszában várható. A hideg, szeles idő csupán a tél második felében – december végén és februárban – tér vissza Közép-Európába.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Accuweather

 

Jelentős havazás csak az új esztendőben várható

 

A meteorológusok előrejelzése szerint Skandinávia felett kialakul egy olyan légnyomás, amelynek köszönhetően a Balti-tenger irányából hideg levegő fog áramlani Közép-Európa területére. Ennek a hideg levegőnek köszönhetően alakulhatnak ki hóviharok az alacsonyabban fekvő területeken is. Hosszan tartó hideg időjárásra és havazásra Szlovákia területén csak 2018 elején lehet számítani.

 

Forrás: Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!