Az elmúlt hónapokban a YouTube nagyon komolyan veszi a terrorista tartalmak visszaszorítását, és úgy tűnik, eredményes lett ezen a téren – írja a HVG.hu.

 

A YouTube érzékelte, hogy egyre nő a terrorista tartalmak mennyisége a videómegosztón – ezek nézéséért a briteknél már 15 év börtönbüntetés is járhat –, így nyáron harcot hirdetett az erőszakot vagy netán bombaösszeszerelést megjelenítő felvételek ellen. A pár hónapja működő program eddigi eredményeiről máris beszámolót adott a YouTube, ugyanis igen gyorsan fejlődik a rendszer.

 

Augusztusban még csak az ilyen jellegű videók 8 százalékát tudta a mesterséges intelligencia automatikusan kiszúrni – anélkül, hogy netezők jelentése érkezett volna róla – az elmúlt hónapban viszont már 83 százalék volt ez az arány. Ebben kulcsszerepet játszik, hogy a YouTube egyre több szervezetet vont be a munkába, a világ minden táján szakértőkkel dolgoznak a terrorista videók automatikus felismerésén.

 

 hirdetes_300x300  

A YouTube már közel 40 nem kormányokhoz tartozó szervezettel dolgozik ezen, és több mint 1 millió ilyen videót “nézetett” már meg a tartalmakat szűrő algoritmusokkal, hogy még hatékonyabban szúrják ki őket.  A Google tulajdonában lévő videómegosztó közlése szerint a további fejlődés egyik feltétele a “nyelvtanulás”, hiszen a felismert nyelvek számát bővíteni kell, hogy még több ilyen videót tudjanak azonnal leszedni.

 

HVG.hu
kép: engadget.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!