A máltai kormány szombaton 1 millió eurós nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információval rendelkezik Daphne Cauraa Galizia oknyomozó újságírónő meggyilkolásával kapcsolatban.

 

Az 53 éves zsurnaliszta és blogger hétfőn halt meg egy robbanásban – bombát rejtettek kocsijába.

 

Az eset óriási nemzetközi felháborodást váltott ki. Miközben Németország a török kormányt bírálja az újságírók bebörtönzése miatt, az, hogy az EU-ban is előfordulhatnak ilyen leszámolások, kényelmetlen kérdéseket vet fel.

 

 hirdetes_300x300  

Már csak azért is, mert Galizia oknyomozása leplezte le a baloldali máltai kormányfő szerepét az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb korrupció botrányában, a Panam Papersben. Az újságírónő kiderítette, hogy a Panam Papers dokumentumaiban szereplő Egrant Inc. nevű vállalat Joseph Muscat máltai kormányfő feleségének tulajdonában van. A feleség pedig ezen a cégen keresztül kapott pénzt az azeri elnöktől a Mossack Fonseca közbenjárásával.

 

Galizia fiai felszólították Muscatot, hogy vállalja a politikai felelősséget, és azonnal mondjon le. Uganezt várják el a máltai országos rendőrparancsnoktól és főügyésztől is.

 

Szeretne naprakész maradni? Így találhatja meg híreinket a facebook-on

 

Teraz.sk

Nyitókép: skynews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!