A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) veszélyes kozmetikai termékek előfordulására figyelmeztet. A veszélyes termékeket a német és a litván ellenőrző szervek jelentették a RAPEX figyelmeztető rendszerében – informálta a TASR-t Szlovákia főhigiénikusa, Ján Mikas.

 

Az egyik veszélyes termék egy Pr. Francoise Bedon Paris márkájú bőrvilágosító tej (Lichtening Milk) a Dermacos gyártótól. Mikas szerint ez a termék hidrokinont tartalmaz, ami csak a körömépítéshez szükséges termékekben használható, így ez a bőrvilágosító tej bőrallergiát okozhat.

 

A másik termék, amire a Közegészségügyi Hivatal figyelmeztet, az a Christina márkájú Unstress, Harmonizing Night Cream, melynek gyártója az izraeli Bio Kor Metics. Ebben a vízálló krémben olyan tartósító anyagokat találtak, mint a Methylchloroisothiazolinone (0,0004 %) és a Methylisothiazolinone (0,0001 %). “Ez az egyveleg csupán a vízzel könnyen lemosható termékek gyártásánál használható. Az érzékeny embereknél allergiás reakciókat válhat ki” – tette hozzá Mikas.

 

 hirdetes_300x300  

A Közegészségügyi Hivatal arra figyelmeztet, hogy a fentebb említett termékek Szlovákiában is előfordulhatnak.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!