A magyarországi közszolgálati Duna televízió a nagy külhoni népszerűségnek is köszönhetően nemrégiben a megszokott ötórai kezdetet 6 órára helyezte át. Eddig kérdéses volt, hogy az óraátállítás hatással lesz-e Híradó kezdési idejére. Az alábbiakban a Duna Médiaszolgáltató sajtóközleményét közöljük.

 

A közmédia hírműsorai – számos olvasói vélemény alapján – külhonban is népszerűek. A szerkesztők különösen törekednek arra, hogy az egész Kárpát-medencére kiterjedően minden lényeges eseményről tájékoztassák a hazai és külhoni közvéleményt. Azért, hogy e közkedvelt hírcsokorral minél több nézőt elérhessenek, a hírműsorok felelősei nemrégiben a Duna Híradót, a korábbi ötórai időkezdet helyett hat órára helyezték át. Ez az időpont Erdélyben és Kárpátalján is kedvező visszhangra talált, jóllehet a kárpátaljai lakosság a közép-európaival megegyező „helyi idő” szerint osztja be napját.

 

A téli időszámítás szerinti óraátállítás október 29-én, vasárnap esedékes, a nevezett Híradót a Duna továbbra is hat órakor sugározza.

 

Körkép.sk/sajtóhír

 hirdetes_300x300  

Nyitókép: MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!