Túlélték a cápatámadást, a hajójuk motorjának elvesztését, öt hónapnyi hánykolódás után pedig épségben mentette ki őket az amerikai haditengerészet.

 

Regénybe illő kalandban volt része két nőnek és kutyáiknak, akik Hawaii és Tahiti közt hajótúráztak. A túra hossza eredetileg 4300 kilométer hosszú lett volna.

 

Május végén azonban egy vihart tönkre tette hajójuk motorját. Ekkor még úgy vélték, hogy vitorlával eljuthatnak a legközelebbi civilizációig. Aztán a  vihar az árbocot is hazavágta.

 

 hirdetes_300x300  
Van oka mosolyogni. Forrás: NBCnews.com

 

Több mint száz nap elteltével aztán egy csapat cápa támadta meg a hajójukat, elmondásuk szerint életük legszörnyűbb éjszakája volt, ráadásul az egyik cápa követte őket, és második éjjel újra próbálkozott.

 

„Óriási szerencsénk volt, hogy a hajótest elég erős volt ahhoz, hogy ellenálljon a támadásnak”

 

mondta az egyik túlélő.

 

Öt hónap hánykolódás után aztán egy tajvani halászhajó kiszúrta őket 1500 méterre japán partjaitól, jó messze a tervezett útvonaltól. Végül az amerikai haditengerészet egységei mentették ki őket.

 

A két nő és a két eb valójában annak köszönheti életét, hogy a hajótúra miatt víztisztítót és elegendő száraz ételt (zabpelyhet, tésztát) is vittek magukkal. És persze, óriási szerencséjük volt, hogy még azelőtt megtalálták őket, hogy elfogytak volna a készleteik.

 

Forrás: GlobalNews.com

 

TheGuardian.com

Nyitókép: TheGuardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!