A Facebook minden bizonnyal követi kétmilliárd felhasználójának összes megosztását, lájkját és kattintását.  Ez az állítás már csak azért is nagyon valószínű, hiszen a pontos, személyre szabott reklámjaiknak köszönhetően a közösségi oldal mára a világ nyolcadik legértékesebb vállalata.

 

Rendszeres időközönként jelennek meg hírek arról, hogy a Facebook nem elégszik meg azzal, hogy mindent tud felhasználóiról. Kiderült, hogy a mobil és számítógép mikrofonját is lehallgatja, hogy az így érzékelt szövegrészeket is adatbázisba gyűjtse és elemezze.

 

A Facebook tagadja, hogy célzott hirdetésekre használná a mikrofonok által észlelt szöveget, ugyanakkor a Redditen előkerült videó egy bizonyos Neville felhasználótól ismét borzolja a kedélyeket. Az illetőnek nincs macskája, nem is keresett rá a témára a keresőkben, mégis, amikor mobiltelefonja előtt a feleségével beszélt a témáról, több napig ilyen témájú hirdetések jelentek meg a Facebook-oldalán.

 

 hirdetes_400x285  

 

a téma kapcsán újra elő kell húzni egy igazán hitelt érdemlőnek tűnő személyről szintén egy éve készített fényképet.

 

Mark Zuckerbergről, a Facebook vezéréről van szó, aki 2016 júniusában posztolt magáról egy fotót abból az alkalomból, hogy az általa tulajdonolt Instagram felhasználószáma elérte a havi 500 milliót.

Kép megtekintése a Twitteren

 

Akkoriban a The Next Web figyelt fel a képen két apróságra, amit pedig Zuckerberg vélhetően nem akart nyilvánosságra hozni. Ki is nagyították a részletet.

 

Zuckerberg Facebook Instagram

 

Látható, a Facebook-vezér – biztos, ami biztos – szigetelőszalaggal ragasztotta le a kamerát és a mikrofont a gépén.

 

Nem ő az egyetlen, az FBI akkori vezérigazgatója is leragasztotta a laptopját.

 

Sok felhasználó él ezzel a meglehetősen bizarr megoldással.

 

Ami a mobilt illeti, a hirado.hu összeállítása szerint az aggódóknak rendelkezésükre áll szoftveres megoldás is, hogy letiltsák az állítólagos hallgatózást: egyszerűen vissza kell vonni az okostelefon Facebook alkalmazásának hozzáférési engedélyét a mikrofonhoz.

 

Android:

 

Nyissuk meg a telefonon a Beállítások/ Alkalmazások/ Facebook menüpontot, görgessünk az Engedélyek opcióhoz, s kapcsoljuk ki a mikrofont.

 

Facebook mikrofon letiltasa

 

iPhone:

 

Lépjünk a Beállítások/ Facebook/ Beállítások/ Mikrofon menüponthoz és állítsuk a tolókát szürkére.

 

 

hirado.hu/Körkép.sk

Nyitókép: 24.p3k.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!