Adócsalás ügyében indított eljárást Igor Matovič, az OĽaNO elnöke ellen a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). A gyanú szerint Matovič csaknem fél millió euróval rövidítette meg az államot azáltal, hogy 2008-ban nem tüntette fel az adóbevallásában a regionPress cég eladásából származó bevételt.

 

2017. november 3-án az Országos Rendőrkapitányság Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségén (NAKA) kihallgatták I. M-et, akivel kapcsolatban a NAKA kivizsgálást folytat járulék- és adócsökkentés bűncselekménye miatt“ – mondta el a Pravda napilapnak az Országos Rendőrkapitányság szóvivője, Martin Wäldl.

 

A szóvivő elmondása szerint a kivizsgálás során kiderült, hogy Matovič a 2008-as évi adóbevallásában a valósnál legalább 645 254,16 euróval kevesebb adót tüntetett fel. Amennyiben sikerül rábizonyítani a vádakat, 7–12 év szabadságvesztésre ítélhetik.

 

 hirdetes_810x300  

Daniel Lipšic, Matovič ügyvédje a rendőrségi eljárást politikai zaklatásnak nevezte. „A NAKA korrupcióellenes egysége azon feltételezés alapján folytat büntetőeljárást, hogy az egyszer már megadóztatott pénzből, ha azt a természetes személy a vállalkozói számlájáról a sajátjára utalja át, még egyszer le kell vonni a 19 százalékos adót“ – mondta a JOJ TV-nek Lipšic.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Foto N – Tomáš Benedikovič

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!