Martin Poliačik képviselő nyolc év után hagyja ott a Szabadság és Szolidaritás politikai pártot. Ma Richard Sulík pártelnökkel tartottak közös sajtótájékoztatót, amelyen el is búcsúztak egymástól.  Mindkét politikus egyetértett abban, hogy Poliačik és a párt közötti nézetkülönbségek annyira nagyok voltak, hogy ez így nem mehetett tovább.

 

„Annak ellenére, hogy Martinom Poliačikkal emberileg nagyon jól kijövök, láttam, hogy gyakran szó szerint szenvedett, a másik oldalon viszont néhány álláspontja számomra érthetetlen” – mondta Sulík.

 

„Richard Sulík egy jó ember és az SaS története, amelyet a mai napig közösen írtunk, egy sikeres történet és büszke vagyok rá. A párt jelenlegi irányvonalával azonban nem tudok azonosulni” – tette hozzá Poliačik.

 

A képviselő Szlovákia helyét egy erős és egységes Európában látja, Sulík viszont azt állítja, Szlovákiának csak ott kellene integrálódnia, ahol ez „előnyére válik az országnak”. Nézeteltérések mutatkoztak a migráció és iszlám témában is. Poliačik két hónappal ezelőtt döntött arról, hogy távozik: „Történt egy konkrét dolog, de nem mondom el, mi volt az.”

 

 hirdetes_810x300  

Hírek szerint a távozó képviselő a Progresszív Szlovákia mozgalomhoz (Progresívne Slovensko), vagy Miroslav Beblavý új pártjához (Spolu) csatlakozhat. Sulík biztosította az SaS választóit, hogy Poliačik távozása után nem keletkezett szakadék a párton belül, Lucia Nicholsonová nem hagyja ott a mozgalmat, sőt, hétfőn bemutatják a romatelepek problémájának megoldását.

 

 

Aktuality.sk
fotó: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!