Robert Kaliňák és a Smer – SD többi alelnöke továbbra is Robert Fico pártelnök teljes bizalmát. A kormányfő a SITA hírügynökség pénteken megjelent információit megtévesztőnek és koholmánynak tartja.

 

 

„Robert Kaliňák alelnök és a párt többi alelnöke továbbra is a pártelnök teljes bizalmát élvezi. Beszélnek egymással, legutóbb szerda délelőtt történt így. A további beszélgetések folytatódni fognak.” – áll a Smer állásfoglalásában, amelyet Ľubica Končalová szóvivő küldött el a hírügynökségnek.

 

 

 hirdetes_300x300  

A SITA péntek reggel tette közzé a hír, miszerint a Smer vezetőségében növekszik a nyomás, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter távozzon pozíciójából. A párt legszűkebb vezetésétől kapott információk alapján  többen úgy vélik, hogy Kaliňák botrányai és ügyei miatt csökkent a párt népszerűsége, kapcsolatát Ladislav Bašternák vállalkozóval még a saját szavazóknak sem sikerült megmagyarázni.

 

A Smer sajtóosztálya a párt két alelnökének állásfoglalását küldte el a SITA hírügynökségnek. Peter Pellegrini hamisnak és megtévesztőnek nevezte a hírt, állítása szerint ő nem tud az öt alelnök megegyezéséről.

 

„Ez butaság. Minden nap kapcsolatban vagyok a párt vezetésével, úgyhogy elmondhatom, hogy semmi olyan nem történik, mint ami az ügynökség hírében szerepel” – üzente Peter Kažimír alelnök.

 

 

Webnoviny.sk
kép: David Ištok/Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!