Robert Fico miniszterelnök elvesztette a megyei választásokat. Azzal, hogy kínos grafikonokat mutogat, még nem fogja elfedni a valóságot – mondta Fico pénteki kijelentéseinek margójára az ellenzéki SaS vezére, Richard Sulík.

 

 „A Smernek az előző választások után hat megyefőnöke volt, az idei választások után kettő. Az ellenzéknek az előző választások után egy megyefőnöke volt, most pedig öt. A szavazólapokon a Smer támogatásával induló megyefőnök-jelöltek 284 560 szavazatot szereztek, míg a egyesült demokratikus ellenzék támogatásával induló megyefőnök-jelöltek 357.409 szavazatot gyűjtöttek, ami 72.000 több, mint a Smer jelöltjeire leadott voks”

 

– érvel Sulík.

 

​ Az SaS szerint a demokratikus jobboldali alternatíva képes volt egyesülni és együtt küzdöttek meg a választásokon, ahol legyőzték a Smer-SD-t. A SaS kijelentette: míg a Smer 88 képviselőt szerzett, addig a demokratikus jobboldali alternatíva pártjai 105 képviselőre tettek szert.

 hirdetes_400x285  

 

Fico a pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Smer 88 megyei képviselőt szerzett, ami az összes párt között a legtöbb. „Szeretném tudni, hogy mégis hogyan lehet egy párt számára kudarc, ha 88 képviselőt szerez a választásokon? Természetesen, még ennél is többet szerettem volna, de a független képviselők miatt a trendek egyre erősebbek” – állítja Fico.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: TASR/M. Svítok

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!