A modern Szlovákia történetében nincs sikeresebb politikai projekt, mint a Smer-SD – véli Robert Fico (Smer-SD) kormányfő. A megyei választásokat követően Fico továbbra is úgy véli, hogy pártja a legstabilabb és legjelentősebb politikai párt az országban. Újra elismételte viszont, hogy „többet szerettek volna elérni.”

 

„Nincs indok arra, hogy a párt vezetéséből alelnökök álljanak félre” mondta a miniszterelnök a TA3 televízió A politikában (V politike) című műsorában. Nem zárta ki viszont, hogy más szinteken változások történhetnek.

 

Fico tiszteli alelnökeinek véleményét. Például Marek Maďarič vagy Peter Pellegrini változtatásokat sürgetett a pártban. „Mindenkinek megvan a joga arra, hogy elmondja nézeteit.” – fűzte hozzá. Fico szerint az fontos, hogy a párt balra akarja irányítani az országot.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányfő úgy véli, a megyei választások eredménye nem a jelenlegi kormánynak mutatott tükör. „Ennek a szavazásnak semmi köze a kormány tevékenységéhez”, ugyanis más elvek és programok alapján működik, mint a kormány.

Fico elégedett a megyei választások eredményével. Hiányzik neki Dzurinda és Mikloš

A pénteki magyarázkodása után ismét elismételte, hogy a szavazás eredménye nem fiaskó a pártjának. Szerinte továbbra is tény, hogy önálló pártként ők küldik a legtöbb képviselőt a megyei parlamentekbe. A megyerendszerrel kapcsolatban kifejtette, hogy továbbra sincs egyezség a témában. Szerinte ha az ország tagolásáról vagy a megyék számáról van szó, akkor azt alkotmányos törvénnyel kellene megváltoztatni. „Nyilvánvalóan még egy jó ideig nyolc megyével fogunk élni” – tette hozzá.

Képtelen megyerendszer: választások után sem csitulnak a reformot követelő hangok

 

Teraz.sk
kép: Pestisracok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!