Egy erős Oroszország nélkül nem lehet béke a világban, ha tetszik, ha nem – mondta ma Andrej Danko házelnök a moszkvai Állami Duma előtt.

 

Andrej Danko kiemelte, hogy Szlovákia felelősségteljes és konstruktív tagja a nemzetközi közösségnek, mindemellett a békét és a stabilitást a világhatalmak együttműködése nélkül sem Európában, sem pedig a világban nem lehet hosszú távon kiépíteni.

 

Danko hangsúlyozta: “Fontos nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, Kelet-Európa szláv nemzeteinek pedig hidat kell képezni az európai kapcsolatok terén. Azért vagyunk itt, hogy ezeket a kapcsolatokat jobbá tegyük”.

 

 hirdetes_810x300  

Danko kiemelte, hogy a bonyolult nemzetközi helyzet ellenére Szlovákia rendkívül fontos partnerként tekint az Orosz Föderációra. “Ideológiai korlátok nélkül arra kell alapoznunk, ami összeköt bennünket”, majd hozzátette, hogy napjainkban világszerte a negativizmus az uralkodó. “Ebben a helyzetben nem könnyű hidakat építeni, hiszen több figyelmet kapnak azok, akik ezeket a hidakat lerombolják” – konstatálta Danko.

 

A házelnök elmondta, hogy a két ország parlamentjei közös bizottságot hoznak létre a gazdasági viszonyok elmélyítése érdekében.

 

Danko továbbá értékelte azokat a lépéseket, melyek az oktatásügy terén tapasztalható együttműködés szorosabbá fűzését teszik majd lehetővé. Mindez a főiskolai diplomák közös elismerésére és az orosz nyelv Szlovákiában történő oktatására vonatkozik. „Nem titok, hogy presztízskérdés az Önök országának egyetemein tanulni“ – mondta a politikus.

 

Andrej Danko az első szlovák politikus, aki felszólalt az orosz Állami Duma előtt.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: SITA, Diana Černáková

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!