750 új munkahely jöhet létre Léván, a ZF Slovakia társaság ugyanis bővíti termelését a városi ipari parkban. A Gazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint az autóalkatrészek gyártása céljából indított beruházás költsége eléri a 17 millió eurót.

 

A cég 4,25 millió eurós ösztönző támogatást igényelt az államtól, amelyet jövedelemadó-kedvezményként kaphatnak meg. A gazdasági tárcának nincsenek kifogásai a támogatás nyújtása ellen. „A beruházási támogatás nagysága összhangban van a kormányrendelettel és a beruházási támogatásokról szóló törvénnyel. A kormánynak javasoljuk a kért támogatás jóváhagyását” – közölte a minisztérium a támogatási javaslatban.

 

A ZF Slovakia lévai üzemében jelenleg lengéscsillapítókat gyárt, de már idén megkezdődött a gyártási volumen bővítése, melynek köszönhetően új típusú lengéscsillapítókat is gyártanak. A beruházás öt év múlva érhet véget. A cég a projekt megvalósítása után leginkább a külföldi piacokra fog termelni, csaknem 10 millió darab lengéscsillapító legyártását tervezik.  A benyújtott kérelem alapján a munkaerő teljes havi költsége 2130 euró lesz.

 

 hirdetes_810x300  

A társaság az osztrák ZF Holdinghoz tartozik. A cég 1993-ban jelent meg Szlovákiában, kezdetben még SACHS Trnava néven. A lévai üzemet 2007-ben építették fel, majd a jogilag két önálló társaság, a ZF SACHS Slovakia és a ZF Levice ZF Slovakia néven egyesült 2014-ben. A cégnek 2015-ben 2530 alkalmazottja volt és 382 millió eurós forgalmat realizált.

Webnoviny.sk
kép: camit.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!