Robert Fico (Smer-SD) kormányfő levélben szólította fel Andrej Kiska köztársasági elnököt, hogy fizessen be egymillió eurót az állami repülőgép magáncélú használatáért. A kormányfő így reagált Kiska szociális állam állapotáról szóló kritikájára.

 

„Az elnök úr gyakran beszél, de semmiért nem vállal felelősséget. De komolyak a kijelentései” – konstatálta Fico. Megjegyezte, hogy a kormány ingyenes utazásról szóló döntése csak a diákokat és nyugdíjasokat érinti, az államfőt nem. Állítása szerint senkit nem ismer, akinek az állam fizetné a hazaútjait.

 

„Az elnök úrhoz fordulok, normális számlát állítok ki neki, hogy az egymillió eurót fizesse be a Szlovák Köztársaságnak. Mert úgy gondolom, hogy be kell fizetnie ezt az összeget. Elutasítom az üres beszédet, kijelentéseket amelyekből az idő előrehaladtával egyre több van.”

 

 hirdetes_810x300  

„Az államfő megérti Fico úr frusztrációját az elvesztett megyei választások után. Azt is megérti, hogy időre van szüksége a párt megszilárdításához, amelyben leginkább a belügyminiszter teljesítménye miatt nő az elégedetlenség. A kormánya viszont már elkezdhetne foglalkozni az ország problémáival, a korrupcióval, a rendőrség kihasználásával, az oktatásüggyel és az emberek szociális problémáival” – reagált állásfoglalásban Kiska tanácsadója, Roman Krpelan.

 

Az államfő ma találkozott Ján Richter (Smer-SD) munkaügyi miniszterrel, majd kijelentette, hogy Szlovákia addig nem hívhatja magát szociális államnak, ameddig megfeledkezik a legsebezhetőbb csoportokról.

 

Aktuality.sk
kép:  SME/Jozef Jakubčo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!