A világ legdrágább vásárlóutcája a New York-i 5th Avenue felső szakasza, ahol az éves bérlet egy négyzetméterre (m2) 28 262 euróba kerül.

 

A második helyet annak ellenére is a hongkongi Causeway Bay szerezte meg, hogy az átlagos éves bérlet 4,7 százalékkal csökkent, mégpedig 25 673 euróra négyzetméterenként. Mindez a Legdrágább bevásárlóutcák jelentéséből derül ki, ami a világ 451 leghíresebb bevásárlóutcáját értékeli a világban. Az idei, 29. alkalommal kiadott jelentés 68 ország bérleti díját hasonlította össze.

 

A harmadik helyet idén a londoni New Bond Street szerezte meg. Az éves bérleti díj a tavalyihoz képest 37,5 százalékkal emelkedett, mégpedig 16 200 euróra négyzetméterenként. Ezzel meghaladta a párizsi Champs Élysées-t, ami a négyzetméterenkénti 13 255 eurójával csupán az ötödik helyre csúszott.

 

 hirdetes_810x300  

A ranglista negyedik helyén a milánói Via Montenapoleone áll, ahol az éves bérlet 12,5 százalékkal emelkedett, így jelenleg 13 500 euróba kerül négyzetméterenként. A bécsi Kohlmarkt idén csupán a tizedik helyezte szerezte meg, ahol az éves bérlet négyzetméterenként 4620 euróba kerül.

 

A világ legdrágább utcáinak a fele Európában található, ami kereslet erejét tükrözi” – konstatálta a Cushman & Wakefield csapat vezetője, Justin Taylor.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Stock Photo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!