Szlovákia minden bizonnyal a világ legszabadabb országainak egyike – sajtószabadság tekintetében különböző források szerint a világ élvonalába tartozunk, ez érvényes a polgári jogok minőségénél is, de most kötelességünk többet foglalkozni a szociális jogokkal – mondta a Nemzetközi Diáknap alkalmából tartott ebéden Robert Fico kormányfő.

 

„Lehetőségetek van szabadon utazni, tanulni, tudást szerezni egyéni fejlődésetekhez. Nem tudjátok elképzelni, hogy két órát várakozzatok a bergi határon, ahol rendőrök és határőrök vizsgálnának át titeket, kinyitnák a bőröndöket, vagy ezer papírra lenne szükségetek, pénzváltó engedélyre, átváltott schillingre. Ez már mind történelem. Lehet hibázunk, ha nem mondjuk el nektek rendesen, milyen is volt ez és mekkora most a különbség”

 

-mondta a diákoknak Fico. Hozzátette, hogy számára november 17-e Alexander Dubček nevével fonódik össze, mert a 17-én történt események lehetőséget adtak arra, hogy visszatérjen a politikába egy olyan ember, aki megtestesítette az emberi bátorságot és becsületességet. Dubček szerinte megértette, hogy a közösségnek az egyik oldalon szabadnak kell lennie, a másik oldalon viszont kellene a szabályok és értékek.

 

A kormányfő úgy látja, Szlovákia a világ élvonalába tartozik a szabadság és polgári jogok tiszteletben tartása terén, jelenleg pedig „kötelességünk többet foglalkozni a szociális jogokkal.”

 

 hirdetes_810x300  

A meghívott 18 diák egy szakszemináriumon vett részt az osztrák IACA Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémián, a tanulmányutat maga a kormányfő beszélte meg az akadémia dékánjával.  Az ebéden részt vett Robert Kaliňák belügyminiszter és Erik Tomáš parlamenti képviselő is.

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!