„Ne gondolkozzunk ennyire feketén-fehéren: ha az USA-val tartunk, akkor az oroszok ellen vagyunk, vagy fordítva. Én Szlovákiáért vagyok. A mi magyarjainkét, ruszinjainkért és szlovákjainkért.”

 

Andrej Danko (SNS) házelnök a TA3 V politike című műsorában az oroszországi dumában mondott beszéde miatt magyarázkodott így, amelyet többek között František Šebej (Most-Híd) a parlament külügyi bizottságának elnöke is élesen kritizált.

 

Danko elmondta, hogy mindenki, az USA, Európa és Kína is jó kapcsolatokra törekedik Oroszországgal. Dano – saját elmondása szerint – hatalmas megtiszteltetésnek tartotta, hogy beszédet mondhatott az orosz duma előtt.

 

 hirdetes_400x285  

Azzal kapscolatban, hogy Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszter korábban hibának nevezte, hogy Andrej Kiska köztársasági elnök és Danko nem egyeztették mondanivalójukat, holott egyazon napon álltak pódiumra (Kiska Brüsszelben mondott beszédet), az SNS elnöke úgy válaszolt:

 

„Már bocsánat, a parlament elnöke vagyok, egy koalíciós párt elnöke vagyok, én nem fogok senkitől engedélyt kérni, sem Lajčáktól, sem Šebejtől, hogy üdvözölhetem-e az oroszokat”

 

Hozzátette, hogy beszédében szó sem volt arról, hogy kiléptetné Szlovákiát az EU-ból vagy NATO-ból.

 

Körkép.sk

Nyitókép: tyzden.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!