Nyolcvanhárom éves korában meghalt a hírhedt amerikai sorozatgyilkos. Az Origo úgy tudja, Charles Manson vasárnap este nyolc óra után halt meg abban a kaliforniai kórházban, ahová néhány nappal ezelőtt szállították. Még 1971-ben életfogytiglanra ítélték, élete végéig a kalifornai állami börtönben raboskodott.

 

Charles Mansonnak komoly befolyása volt az emberekre, egy hippipünkösdista csoport vezetőjeként képes volt rávenni másokat brutális gyilkosságokra.  A „tiszteletére” alapított Manson Család nevű csoport ölte meg többek közt Sharon Tate színésznőt, Roman Polański rendező feleségét, amikor nyolc és fél hónapos terhes volt.

 

Másnap a gyilkosok Leno és Rosemary LaBianca üzletember házában öltek. A „Manson család” nevű banda öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett. Az ügyész szerint a tömegmészárlás célja faji háború kirobbantása volt.

 

 hirdetes_810x300  
fotó: webnoviny.sk/SITA//AP

 

Manson nem volt a tetthelyen,de egy hosszú, látványos tárgyalássorozat eredményeképpen az események fő irányítójaként 1971-ben halálra ítélték. Ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a halálbüntetést. Az államban később visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg.

 

A banda női tagjai, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten a tárgyalások során végig lojálisak maradtak Mansonhoz,akit Jézus Krisztusként emlegettek. Csak később távolodtak el tőle, és bánták meg tetteiket. Atkins 2009-ben, 61 évesen halt meg a börtönben rákban. Krenwinkel és Van Houten jelenleg is rács mögött van. A kaliforniai büntetés-végrehajtási intézet szerint a férfi természetes halált halt, egyéb részleteket nem közöltek.

 

Origo.hu
borító: latimes.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!