Az Európai Parlament új, a tagországok számára kötelező jogszabályt fogadott el, mely növeli az internetes vásárlások biztonságát.

 

A legnagyobb változás, hogy növekszik az egyes állami hivatalok jogköre. A jövőben lehetőségük lesz kikérni a doménszolgáltatóktól az internetes boltok üzemeltetőit azonosító információkat. Joguk lesz továbbá arra is, hogy névtelenül próbavásárlásokat végezzenek.

 

További jogkörbővítés, hogy figyelmeztethetik a többi tagországot, ha az üzemeltető gyanús internetes boltot működtet, melyet be is zárathatnak. Szükség szerint büntetés is kiszabható lesz és garanciákat is kérhetnek az internetes boltoktól arra vonatkozóan, hogy megfizetik az okozott károkat.

 

 hirdetes_300x300  

A kezdeményezés oka, hogy növekszik az internetes csalások száma. 2014-es adatok szerint a különböző, elektronikai eszközöket, szolgáltatásokat, ruhaneműt, utazást kínáló weboldalak 37 százaléka  sértette meg az uniós jogszabályokat. Az új előírás velük szemben lesz képes fellépni.

 

A változások sokunkat érinteni fogják. Megfogyatkozhat az olyan kínálatok száma, mint a mobilszolgáltatónál való lekötésért járó egy eurós mobiltelefon, vagy a rövid ideig kínált olcsó külföldi repjegyek, melyeket a légitársaság később megszüntet.

 

techbox.dennikn.sk

Nyitókép: proaktivdirekt.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!