Marian Kotleba besztercebányai megyeelnök december 4-én, 15:00 órakor adja át hivatalát Ján Lunternek a rimaszombati megyeházán – tájékoztatta a sajtó képviselőit az ĽSNS elnöke Besztercebányán tartott sajtótájékoztatóján.

 

„Nem tudom, honnan veszik és honnan származnak azok a hamis információk, hogy nem akarom átadni a hivatalt a megválasztott elnöknek, ez számomra megmagyarázhatatlan és érthetetlen. Minden a megyékre vonatkozó törvénnyel összhangban zajlik.”

 

-mondta Kotleba hozzátéve, hogy a meghívókat még ma kiküldik. Azt nem tudta megmondani, találkozni fog-e Lunterrel: „Nincs értelme találkozót szervezni. Igaz, hogy Lunter úr egyszer felhívta a titkárnőmet, hogy találkozni szeretne velem. Akkor nem voltam elérhető. Két-három napot követően kellett volna megegyeznünk egy időpontban, de többé már nem jelentkezett”

 

A TASR kérdésére, hogy miért Rimaszombatban tartja az ülést Besztercebánya helyett, azt válaszolta, hogy ez összhangban van a törvénnyel, valamint Besztercebányán nincs erre megfelelő terem.

 hirdetes_300x300  

 

Korábban mi is beszámoltunk a hírről, hogy  Lunter felszólította Kotlebát, jelölje meg a helyet és az időpontot, ahol és amikor átadja a hivatalát. Csapatának olyan információi vannak, melyek szerint a besztercebányai megyei hivatalban az utolsó pillanatban munkaszerződéseket módosítanak, továbbá elherdálják a Besztercebányai Regionális Útkezelő Társaság vagyonát.

 

Teraz.sk / Körkép.sk
kép: Markíza / TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!