Megvan az első áldozata a Smer-SD gyenge szereplésének a megyei választásokon. A szociáldemokraták alelnöke, Marek Maďarič – aki egyben kulturális miniszter is – távozik a párt vezetéséből – adta hírül az Aktuality.sk hírportál. Az érintett nem akarta megerősíteni az információkat.

 

„A kulturális miniszter az elnökségi eljárás végéig nem kíván válaszolni a pártpolitikát érintő kérdésekre” – mondta a tárca szóvivője, Jozef Bednár az Aktuality.sk-nak. Maďarič  korábban már lebegtette a döntést, alelnöki székét felajánlotta a Smer elnökségi ülésén – most viszont úgy döntött, hogy nem várja meg a párt decemberi közgyűlését és inkább lemond.

 

A szerdai kormánygyűlés előtt sem mondott el sokkal többet, megegyeztek ugyanis, hogy a közgyűlésig nem kommentálják a párton belüli történéseket. Azt nem lehet tudni, hogy más alelnökök is távoznak-e, ugyanakkor a korábbi nyilatkozatok szerint készek lemondani – bár hivatalosan ezt egyikőjük sem erősítette meg.

 

 hirdetes_300x300  

A webnoviny.sk és pluska.sk portálok értesülései szerint Maďaričot a párton belül sok kritika érte államfői ambíciói miatt. A kulturális miniszter azonban tagadta a híreszteléseket: „Ez az információ természetesen nem igaz. Nem gondolkodok azon, hogy induljak az elnökválasztáson.”

 

Aktuality.sk
kép: SME – Vladimír Šimíček

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!