Georges Leekens szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak vezérekre, „hat-hét csapatkapitányra” van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a jövőben.

 

Az új szövetségi kapitány hétfőn, az M4 Sport Sport7fő című műsorában elhangzott interjúban az idei utolsó két mérkőzésről szólva megjegyezte, Luxemburgban a csapatszellem rendben volt, de a vereségre nincs mentség, míg a Costa Rica elleni siker javított kicsit a hangulaton. Ezeken a találkozókon megbízottként még Szélesi Zoltán irányított.

 

A belga tréner kiemelte: csak a jó hangulat nem lesz majd elég a válogatottnál, jó csapat is kell, ehhez pedig fontos az erős szakmai háttér és a szurkolók támogatása.

 

 hirdetes_810x300  

A kerettel kapcsolatban leszögezte, fontos lenne, hogy új vezérek lépjenek elő, hat-hét csapatkapitányra van szüksége, akik vállalják a felelősséget. Külön felhozta példaként a válogatottságtól már visszavonult Juhász Rolandot, aki véleménye szerint ugyan nem tartozott a legjobb játékosok közé, de erős személyiség, igazi vezér volt.

 

Hozzátette: egycsapatnyi ilyen futballistára lenne szüksége, emellett olyan labdarúgókat akar látni, akikben megvan a „gyilkos ösztön”, amely elsősorban a labdaszerzéseknél fontos.

 

A szakember elmondta: nagyobb harcot szeretne a csapaton belül, azt, hogy legalább két-három játékos küzdjön egy adott posztért.

 

„Minél nagyobb a konkurencia, annál jobban harcolsz. Ha ez nem tetszik, ne akarj válogatott lenni. Senki se higgye azt, hogy biztos helye van a kezdőben”

– tette hozzá.

 

Georges Leekens hangsúlyozta: természetesen hisz abban, hogy irányításával a válogatott kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

 

MTI

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!