A hosszú őszi-téli estéket egy pohár finom borral varázsolhatjuk kellemesebbé, s megeshet, hogy valaki egy páratlan különlegességre kap gusztust.

 

A borok árát tekintve a legdrágább nedűk a franciaországi Burgundiából származnak, mégpedig a Côte de Nuits vidék Romanee-Conti elnevezésű bortermelő vidékéről, ami a Vosne-Romanée falucska után kapta a nevét. Ezen a vidéken csak az igazán tehetős borkedvelők vásárolhatnak nedűt, hiszen egy üveg bor ára egy autóéval vetekedik: 13 ezer euró.

 

A legdrágább, 2000 üveget számláló borgyűjteménynek a Shipwrecked 1907 Heidsiecket tartják. A palackokat II. Miklós orosz cárnak szánták, ám a borokat szállító hajót 1916-ban egy német tengeralattjáró széttorpedózta, így a szállítmány a Balti-tenger fenekére süllyedt. Az értékes borospalackokat 1997-ben (más adatok szerint 1998-ban) Finnország partjainál feltárták, így azóta ennek a borkülönlegességnek az ára 260 ezer euró körül mozog.

 

 hirdetes_400x285  

A szlovák borokat ehhez képest jócskán alacsonyabb áron kínálják. Az interneten a legdrágább borok közé a Pavelka borászat 2009-es évjáratú vörös bora tartozik. A fél literes üveg ára még így is csak 57,50 euró. Ettől már csak a J&J Ostrožovič borászat 2000-es évjáratú tokaji válogatása drágább. A 0,375 literes űrtartalmú üveg ára 67,45 euró.

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!