Az UCI közvetve elismerte, hogy hibázott. Magyarázatuk szerint a bírák nem látták azt a a videót, mely Sagan ártatlanságát bizonyítja.

 

 

 

  hirdetes_300x300   

 

 

Peter Sagan és a Nemzetközi Kerékpárszövetség (UCI) egyetértettek abban, hogy a Mark Cavendishel való ütközés szerencsétlen véletlen volt. Mindezt a Sportbíróság jelentette be, mely kedden foglalkozott Peter Sagan fellebbezési ügyével a Tourról való kizárása miatt.

 

A háromszoros országúti világbajnokot a 2017-es Tour de France negyedik szakaszán zárták ki a további versenyből, melylel elveszítette a lehetőségét, hogy sorozatban hatodszor is megszerezze a zöld trikót.

 

A Kerékpárszövetség így közvetve elismerte, hogy Sagan diszkvalifikálásánál hibáztak. A jelentésből mindenesetre nem derül ki, hogy a sportoló jogosult-e lesz valamilyen kártalanításra vagy bocsánatkérésre.

 

A videó döntött, melyet a bírák nem is láttak

 

Sagan és csapata, a BORA – Hansgrohe a kizárás után azonnal fellebbezést nyújtot be, de a Sportbíróság ezt júniusban elutasította. Később a felek lehetőséget kaptak arra, hogy benyújtsák a bizonyítékaikat saját állításuk alátámasztására, melyről e hét kedden döntött az illetékes szerv.

 

A témával kapcsolatos korábbi cikkeink itt olvashatóak.

 

A rendelkezésre álló dokumentumok és videófelvételek alapján, melyek közül a kizárás idején több nem állt rendelkezésre, a felek egyetértettek abban, hogy szerencsétlen véletlenről volt szó, mely a versengés körülményeiből adódott. Ugyanakkor az UCI versenybírái a döntés pillanatában legjobb tudásuk szerint jártak el, olvasható az UCI tájékoztatásában.

 

Nyitókép és forrás: DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!