A parlament és az SNS elnökét ismét kitüntették. Ezúttal a Fasisztaellenes Harcosok Szlovák Szövetsége ajándékozta neki a Milan Rastislav Štefánik Érme 1. fokozatát.

 

Danko a kitüntetést megköszönte, majd kijelentette, hogy továbbra is folytatja a harcot az extrémizmus ellen. Elmondása szerint a fasisztákat ki kell űzni a parlamentből, továbbá egy ismeretlen katona sírjának létrehozásáról is felvetette.

 

„Azért jöttünk a parlamentbe, hogy őszintén megköszönjük a parlamenti képviselőknek azt, hogy elfogadták a veteránok és özvegyeik, valamint a második világháborúban és az SZNF-ben résztvevő vezetők és veteránok pótdíjazását. Ennek az eseménynek az alkalmából adtuk át a parlament elnökének a mi kitüntetésünket” – mondta a szövetség elnöke, Pavol Sečkár.

 

  hirdetes_300x300   

Danko megköszönte a kitüntetést, majd kiemelte, hogy hihetetlen érzés végre azzal szembesülni, hogy a védelemről, a hadseregről, valamint a történelem harcosairól végre más dimenzióban kezdenek el beszélni.

 

A házelnök megígérte, hogy továbbra is harcolni fog az extrémizmussal szemben. „Azoknak az őrültek, akik a felszabadítóink emlékműveit rongálják,a társadalmunk által meghúzott határok alatt van a helyük. Azzal fogjuk folytatni, ami ellen ti is harcoltatok. A fasisztákat ki kell űznünk a parlamentből” – jelentette ki Danko.

 

A szövetség képviselőivel együtt Danko egy ismeretlen katona sírjának létrehozásáról is beszélt. „Azon kevés államok egyike közé tartozunk, akik nem rendelkeznek ilyesmivel.”

 

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: Markíza TV

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!