Robert Fico kormányfő ma sajtótájékoztatót tartott aktuális politikai témákkal kapcsolatban, de beszéde ismét Andrej Kiska államfő szapulásába torkollott. Végezetül azt is bejelentette, hogy nem indul újra a jövőre esedékes elnökválasztáson, így kritikáját nem tekinthetik az elnöki kampány részének.

 

A kormányfő emlékeztette az államfőt az Alkotmánybíróság döntéséről, miszerint a Kiska megsértette hét alkotmánybíró jogait, amikor úgy döntött, nem nevezi ki őket. „Feltételezem, hogy az elnök úr tud olvasni és ha átolvassa, akkor ki kell neveznie három bírót a hét jelölt közül” – tette hozzá. Fico hozzátette, reméli, Kiska nagyon gyorsan fon cselekedni.

 

Az államfőt amiatt is kritizálta, hogy még jelöltként támogatta az ellenzék Ivan Gašparovič előző köztársasági elnök ellen benyújtott vádemelését, mert az elnök korábban megsértette Jozef Čentéš jogait, amikor nem nevezte ki főügyésznek. „Köztársasági elnök-jelöltként csatlakozott a vádemeléshez és azt mondta, támogatja, akkor hol van most az önreflexió?” – folytatta Fico. S

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte Kiska csak akkor beszél maffiaállamról amikor neki megfelel, például amikor információk szivárognak ki adóügyeiről. Úgy véli, az államfő köteles befizetni a repülőútjainak költségeit.

 

Fico ma egyértelműen jelezte, hogy 2019-ben nem indul a köztársasági elnök-választáson, szerinte politikai hiba volt, hogy 2014-ben elindult.  A kormányfő egyebek mellett azt is jelezte, hogy készen áll a kiegészítő rendelési idők után fizetendő illetékek eltörlésére, ugyanis az ellenzék és a média hazudik a témáról.

 

 

Aktuality.sk / Körkép.sk
kép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!