Ahogy arról korábban beszámoltunk, George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa a Digi Sport adásában Marco Rossival kapcsolatban azt találta mondani, hogy „Dunaszerdahely egy kis szlovák falu”.

 

A Honvéd tulajának elszólását kritikusan értékelte a felvidéki magyarság, a magyar sajtóban néhány helyen azonban ugyanekkor megjelent egy korábbi, 2008-ból származó interjú is, amiben még ugyanez a Hemingway elmondja, hogy jótékonysági meccset szervezett azoknak a javára, akik a DAC-Slovan találkozón brutális rendőrterror elszenvedői voltak. Ahogy a pestisracok.hu rámutatott, ha figyelembe vesszük ezt a kezdeményezést, valamint, hogy az évek során több barátságos mérkőzést is megejtett a két csapat, akkor nem állíthatjuk, hogy rosszindulatból szlovák faluzta le Dunaszerdahelyt Hemingway, sokkal inkább elszólásról lehet szó.

 

Ezt támaszthatja alá a Honvéd facebook-oldalán ma megjelent bocsánatkérés is

 

 hirdetes_810x300  

„Mindenkitől elnézést kérek ezért az elszólásomért. Senkit sem akartam megbántani. Remélem, meggondolatlan szavaim nem zavarják meg a DAC és a Budapest Honvéd közti barátságot.”

 

Hemingway beszédében hosszasan beszélt elszólásáról, elmondása szerint nagyon nagyra tartja azt, amit a felvidéki, és tágabb értelemben a határon túli magyarság tesz nemzeti identitása védelméért.

 

„Kitartani egy hiba mellett nem erény. Érzem, hogy sok embert, magyar testvéreinket, akik ellenséges közegben nehéz harcot vívnak nemzeti identitásuk megtartásáért, ha akaratlanul is, de megbántottam. Ezért bocsánatot kérek.”

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: pestisracok.hu

 

Média anomáliák

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!