Peter Plavčan, volt oktatásügyi miniszter újonnan egyetemi tanárként a pozsonyi Comenius Egyetem Pedagógiai Karán oktatja a jövendő tanárokat. A kar dékánjának, Alica Vančovának az elmondása szerint az exminiszter már több mint egy hónapja az egyetem tanáraként tevékenykedik.

 

„A Pedagógiai és Szociálpedagógiai Tanszéken dolgozik egyetemi tanárként – belső alkalmazottként. Kötelességei összhangban vannak a felsőoktatási törvény vonatkozó rendelkezéseivel. A munkaköri feladatai közé az előadások és szemináriumok megtartása, a hallgatók szakdolgozat-írásának vezetése és opponálása, az oktatási segédanyagok megírása, a diákok értékelése és vizsgáztatása, valamint a doktoranduszok felügyelete tartozik.

 

A szakmai profiljával összhangban a pedagógiai, kutatói és kiadói tevékenység keretén belül az iskolamenedzsmenttel, az oktatáspolitikával, metodológiai kérdésekkel, az oktatással kapcsolatos jogalkotási normákkal, illetve az oktatási rendszerek összehasonlításának problematikájával foglalkozik.

 

Plavčan professzor úr a múltban már dolgozott a Pedagógiai és a Szociálpedagógiai Tanszéken, amikor is több tanszékkel együttműködve egy tudományos kutatásban vett részt, valamint korábban tagja volt a kar Tudományos Tanácsának is”

 

– nyilatkozta Zdenka Schwarzová, az egyetem külkapcsolatokért felelős osztályának munkatársa.

 

Forrás: Webnoviny.sk

 hirdetes_400x285  

Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!