Az SaS és az OĽaNO kettes koalícióban indulna.

 

Az SaS és az OĽaNO közösen vágna neki a jövő évi önkormányzati választásoknak. Ha minden marad a jelenlegi helyzetben, a KDH önállóan indulhat, bár a kereszténydemokraták szerint hármójuknak közösen lenne jó indulni, ha le akarják győzni a Smert. Minderről Alojz Hlina beszélt mai pozsonyi sajtótájékoztatóján.

 

„Kerestük a lehetőséget arra, milyen választ adjunk a polgároknak arra vonatkozóan, hogy milyen további együttműködés jöhet létre köztünk. Sajnos, úgy tájékoztattak, hogy az önkormányzati választásokon és parlamenti szinten az SaS és a OĽaNO már csak kettes koalíciót tervez,” mondta Hlina.

 

 hirdetes_400x285  

A KDH elmondása szerint készen állt a tárgyalásokra, de elfogadja a másik két párt döntését. Amennyiben január végéig nem változik a helyzet, a KDH ennek fügvényében lép a továbbiakban.

 

A kereszténydemokraták elmondásuk szerint változást szeretnének az országban. Hlina rámutatott, hogy a megyei választások megmutatták, hogy amennyiben közösen indulnak, a Smer is legyőzhető.

 

„Ha valami működőképesnek bizonyult megyei szinten, miért ne folytatnánk? ” jegyezte meg Hlina, aki szerint a KDH önmaga is eséllyel indulhat az önkormányzati választásokon.

 

A Körkép.sk információi szerint a három ellenzéki párt az egyes városokban közösen indítandó jelöltekben nem tud megegyezni. Míg ugyanis az SaS és az OĽaNO a megyei választások előtt megegyezett, hogy megyefőnöknek az SaS (Droba), főpolgármesternek az OĽaNO állíthat jelöltet, addig a KDH szintén ambíciókkal rendelkezik nemcsak Pozsonyban, de Kassán és más városokban is.

SME/Körkép.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!