Az ország nagy részén nem lesz fehér karácsony, legalábbis a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet ünnepekre vonatkozó előrejelzése szerint.

 

December 24-én ér térségünkbe ugyanis egy melegfront északnyugat felől, amely meleg tengeri levegőt hoz magával. Az idő országrésztől függően elég változatos lesz, a verőfényes napsütéstől a borult, esős időig, majd várhatóan késő délutánra megérkezik az eső is (1000 méter felett akár hó). Az északi és északkeleti járásokban jegesedés is kialakulhat. Az éjszakai hőmérséklet -3 és +1 fok között alakul, délnyugaton +3 fok várható. Napközben +1 és +6 fok között alakul az országos átlag, de a délnyugaton és Közép-Szlovákia déli járásaiban akár 11 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

 

Az első ünnepen (december 25-én) marad a sokrétű időjárás. Az alacsonyabban fekvő területeken csapadékosabb időjárás várható, köddel, többfelé azonban a nap is kisüthet hosszabb-rövidebb időre. Az éjszaka nem sokkal lesz melegebb: -2 és +4 között alakul a hőmérséklet. Napközben továbbra is az évszakhoz képest szokatlan meleget jósolna: +4 +9 fok várható.

 

 hirdetes_810x300  

Karácsony második (december 26-án) a hegyvidékek kivételével marad a borult, közepesen felhős és ködös idő. Északon ellenben több felé kisüthet a nap. Az éjszakai hőmérséklet +1 és -1 között alakul, a nappali hőmérséklet +2 és+8 között.

 

SHMU.sk

Nyitókép: Penzcentrum.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!