Pár napja még összeesküvés-elméletnek tűnt, azóta bizonyíték is előkerült, most pedig az Apple is közleményt adott ki az ügyben: az iPhone-ok tényleg direkt lassulnak. Elvileg a jó cél érdekében, de azért ez elég problémás indoklás – írja a HVG.

 

„Az a célunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt és élettartamot biztosítsuk vásárlóink számára”

 

– így indította közleményét az Apple az iPhone-ok lassulásának témájában. És nagyjából ez a mondat volt az egyetlen, ami tetszik a mobilok tulajdonosainak, mert ami ez után jön, az még hetekkel ezelőtt is csak összeesküvés-elméletnek tűnt, de kiderült, ez a valóság: az almás cég szándékosan lassítja okostelefonjait.

 

Röviden arról van szó, hogy az Apple még a múlt évben elindított egy javítóprogramot az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE tulajdonosai számára, pontosabban azoknak, akik véletlenszerű leállásokról panaszkodtak, és akkumulátorcserét kínáltak fel számukra. Közben azonban fény derült rá, hogy sokkal többen érintettek, ezért inkább egy szoftverfrissítéssel oldották meg a problémát. Kiderült viszont, hogy a frissítés óta dinamikusan változik a processzor maximális órajelsebessége, hogy megelőzzék a leállásokat, ez viszont lassítja az említett mobilokat.

 hirdetes_300x300  

 

The Verge tette közzé először az Apple közleményét, amely elismeri: ez tényleg így van. A közlemény második mondat a legbosszantóbb:

 

“A lítium-ion akkumulátorok hidegben, alacsony töltöttségi szinten és az idő előrehaladtával nem képesek csúcsteljesítményt nyújtani, ami váratlan leállásokhoz vezethet, hogy megvédje az elektronikai rendszert.”

 

Nos, ezek után tényleg csak 6 gond van, folytatódik a HVG írása.

 

HVG

Megosztás:
Címkék: Apple iPhone

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!