George Weah, az AC Milan egykori aranylabdás támadója lett Libéria 25. elnöke miután az első fordulót követően a másodikban is legyőzte Joseph Boakait.

 

Az 51 éves Weah 15 megyéből 12-ben is diadalmaskodott, míg a legnagyobb vetélytársa, az alelnöki posztot 12 évig betöltő Joseph Boakai csak kettőben győzött.

 

Sikerét a szakértők szerint annak köszönheti, hogy a futballmúltja miatt a fiatalok ma is bálványként tekintenek rá, és mivel Libéria lakosságának 60 százaléka 30 év alatti, így komoly szavazóbázisa volt a fiatalok között.

 

 hirdetes_400x285  

Az AC Milan legendája a két ciklus után leköszönő Ellen Johnson Sirleaf helyét veszi át az elnöki székben. A 78 éves Sirleaf volt az első választott női államfő Afrikában, aki 2011-ben Nobel-békedíjat kapott.

 

Az 1995-ben Aranylabdát nyerő támadó a Monaco, a Paris Saint-Germain és az AC Milan mezében alkotta a legnagyobbat, de játszott a Chelsea-ben, a Manchester Cityben és a Marseille-ben is. Az aktív játékkal 2003-ban hagyott fel. Utolsó klubja az arab emírségekbeli al-Dzsazira volt.

 

Forrás: DenníkN/Origo.hu

Nyitókép: Joel Saget/AFP/Getty Images

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!