Richard Sulík (SaS) szerint az OĽaNO már bemutatta partnerének, az SaS-nak lehetséges jelöltjeit Pozsony főpolgármesteri posztjára. „Az egyik névnél jeleztük, hogy kifogásaink vannak, a másik név viszont elfogadható a számunkra. De többet ennél nem mondok. Nem szeretnék irritáló jelzéseket adni“ – fogalmazott Sulík.

 

Háttér információk szerint lehetséges jelöltként az OĽaNO képviselője, Ján Budaj neve merült fel.

 

A főpolgármesteri poszttal kapcsolatos egyezség a két párt között még a megyei választások előtt született. Az OĽaNO Juraj Droba támogatásáéért cserébe Pozsony megyefőnökének lehetőséget kapott, hogy főpolgármester-jelöltet állítson Pozsonyban.

 

 hirdetes_810x300  

„Szeretnénk ismét összefogni a jobboldalt. Az önkormányzati választások másak, mint a megyeiek. 3000 polgármesterről beszélünk, de természetesen nem állítunk mindenütt jelöltet. Az egyezségünk egyelőre csak Pozsonyra érvényes,” magyarázta Sulík.

 

A parlamenti választásokkal kapcsolatban az SaS elnöke úgy fogalmazott, hogy a párt azon mindenképpen egyedül indul. „A más pártokkal való együttműködés lehetősége a választások után lesz napirenden. Az SaS célja a minél jobb eredmény elérése,” tette hozzá.

 

DenníkN/Teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: hlavnespravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!