A Most-Híd és az MKP közti viszony az elmúlt években megmutatta, hogy nem tudnak együttműködni. És bár Bugár Béla szerint a vegyespárt megpróbálta az együttműködést, az nem sikerült. Előfordulhat, hogy a két párt a 2020-as parlamenti választások előtt sem talája meg az egymáshoz vezető utat.

 

„Az együttműködés nem azt jelenti, hogy a pártok eldöntik, hogy együtt fognak működni. Hanem arról is szól, hogy mindezt az alacsonyabban levő emberek és a választók is elfogadják. Arról is szól, hogy jelzi-e az adott párt, hogy akar és tud-e együttműködni. Az MKP jelzései arról szólnak, hogy árulók vagyunk és nem akarnak együttműködni velünk,” mondta Bugár a TASR hírügynökségnek adott interjúban.

 

A szlovák-magyar vegyespárt elnöke szerint lehetetlen megmondani, lesz-e együttműködés köztük az idei önkormányzati választások vagy a későbbi parlamenti választások előtt.

 

 hirdetes_810x300  

Az elmúlt években sajnos csak az mutatkozott meg, hogy nem tudunk együttműködni. Az MKP elutasítja az együttműködést, állandóan hazug érveket használ és így neveli a választóit. Ez veszélyes, amit meg sem értettek. Ezért gondolom, hogy könnyen előfordulhat, hogy semmilyen együttműködés nem lesz a parlamenti választások előtt sem. Azért, amit csinálnak,“

 

tette hozzá Bugár.

 

Itt a bizonyíték: Bugár Béla hazudott! – A Most-Híd vagyonokat költ az MKP jelöltjének lejáratására

 

A TASR szerint ugyan a Most-Híd elnöke a „soha ne mond, hogy soha“ elvet vallja, de bizonyos pártokkal elképzelhetetlennek tartja az együttműködést. Kotleba pártját elvből elutasítja, de ugyanúgy az OĽaNO is problémás a számára.

 

„Pedig az OĽaNO-ban sok tehetséges és politikailag érett ember van. Egyesek viszont az egészet elrontják náluk, A gond az, hogy nem egyszer hazudnak és személyeskednek. Ha valaki azt gondolja, hogy előbb vérig sért, majd együttműködni fog velem, hát nem,” nyilatkozta.

 

Bugár nemcsak Igora Matovičot tartja problémásnak, aki támadja őt, hanem Ján Maroszt is. A Most-Híd elnöke szerint ő is sérteget. Bár a Most-Híd most a Smer – SNS koalícióval működik együtt, Bugár tudatosítja, hogy ez az együttműködés sem tart örökké. A jelenlegi koalíciót viszont stabilnak tartja és hangsúlyozza, hogy a Most-Híd sokkal több mindent el tudott érni ebben a koalícióban, mint korábban.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!