A Most-Híd elnöke, Bugár Béla szerint Andrej Kiska nem fog indulni a következő államfőválasztáson. Bugár egyelőre nem tudja megmondani, hogy a Most-Híd hogyan viszonyulna Andrej Kiska lehetséges újbóli indulásához az elnökválasztáson. „Miután az elnök úr eldöntötte, hogy mit csinál, mi is reagálni fogunk az ügyre” – mondta a TASR-nek.

 

Bugár, aki a felmérések szerint már hosszabb ideje a leghitelesebb politikusok közé tartozik, sosem töprengett el azon, hogy induljon-e az elnökválasztáson. „Ezek olyan dolgok, amelyekről még nem gondolkodtam el. A pártnak most elsősorban afelől kell elgondolkodnia, hogy milyen stratégiát választ a továbbiakban” – mondta.

 

Elmondása szerint annak ellenére, hogy a tavalyi megyei választásokon pártja az SNS-szel és a Smerrel kötött koalíciót részesítette előnyben, az elnökválasztás előtt valószínűleg már nem közösen fognak fellépni.

 

 hirdetes_300x300  

A Smer és az SNS is saját jelölteket akar, így nekünk arról kell majd döntenünk, hogy számunkra mi a legjobb, és hol szeretnénk a pártunk látni a jövőben. De ez még messze van” – tette hozzá Bugár arra vonatkozóan, hogy elnökválasztásra csak 2019-ben kerül sor. „Jelenleg az önkormányzati választásokra koncentrálok” – mondta, majd hozzátette, hogy nem lát indokot arra, hogy saját polgármesterjelöltet indítsanak Pozsonyban.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Ivan Majerský/Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!