Egyesek szerint akár az amerikai elnök bukását is elhozhatja a róla szóló most megjelent botránykönyv. A kötet bepillantást ígér a Fehér Házba, ahol a szerző – állítása szerint – részleteiben ráláthatott Donald Trump hivatalának első évére. Michael Wolff az NBC műsorában utalt arra, hogy az elnök alkalmatlan a hivatalára.

 

„Ez egy különleges pillanat – jelentette ki, – szerintem az utóbbi napokban a könyvemre irányult figyelem is ezt bizonyítja. Mi történt? Mi folyik itt? Úgy vélem nem túlzás és indokolt azt mondani, hogy ez az alkotmány 25. kiegészítésébe illő helyzet.”

 

Az elnök szerint az őt felkészületlennek és labilisnak beállító könyv minden szava hazugság. Donald Trump hosszasan érvelt a Twitteren saját zsenialitása mellett, amit szerinte az is igazol, hogy nagyon sikeres üzletember, tévésztár lett és az első próbálkozásra bejutott a Fehér Házba.

 

 hirdetes_810x300  

A brit miniszterelnök kiállt Trump mellett

 

A brit kormányfő a BBC műsorában kelt az amerikai elnök védelmére, amikor a műsorvezető arról faggatta: szerinte szellemi állapota alkalmassá teszi-e Donald Trumpot arra, hogy betöltse tisztségét.

 

Amikor Trump elnökkel van dolgom – mondta Theresa May, – olyan embert látok, aki elkötelezett amellett, hogy az Egyesült Államoknak legjobb döntéseket hozza meg.

 

Hozzátette: Donald Trump hamarosan Londonba látogat.

 

Trump csalót kiált

 

Az amerikai elnök időközben visszavágott a róla írt botránykönyv szerzőjének, akit csalónak és lúzernek nevezett.

 

„Teljességgel fikciós műnek tartom. Szégyen, hogy valaki képes ilyesmit csinálni. A rágalmazással kapcsolatos amerikai törvények meglehetősen gyengék. Jó lenne, ha szigorúbbak lennének, mert akkor nem írhatna le bárki bármit, ami csak az eszébe jut”

 

– kelt ki a könyv ellen Donald Trump.

 

A republikánus politikusok is ékes szavakkal és hosszasan dicsérték Trump eddigi elnöki tevékenységét.

 

A főtanácsadó és a CIA igazgatója is Trumpot védi

 

A washingtoni Fehér Ház főtanácsadója, Stephen Miller és Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója is védelmébe vette Donald Trump amerikai elnököt a róla megjelent könyvben foglalt állításokkal szemben.

 

A vasárnap délelőtti szokásos televíziós politikai vitaműsorok középpontjában a pénteken Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről című könyv állításai szerepeltek. A Trump elnöksége első évét igen kritikusan szemlélő, Steve Bannon, az elnök volt stratégiai főtanácsadója közreműködésével készült könyv többek között azt állítja, hogy a washingtoni Fehér Házban káosz uralkodik. Bannon egyebek között azt mondta a könyv szerzőjének, Michael Wolffnak, hogy Trump soha nem számított a választási győzelemre, csupán arra számított, hogy elnökjelöltsége sokat használ majd üzleti ügyeinek. B

 

annon „árulásnak” nevezte, hogy Trump veje, Jared Kushner és legidősebb fia, ifjabb Donald Trump oroszokkal tárgyalt a választási kampány idején. Bannon szerint az orosz beavatkozást és az esetleges összejátszást vizsgáló Robert Mueller különleges ügyész a fián keresztül fogja sarokba szorítani az elnököt, mert az ifjabb Donald a gyenge láncszem, s össze fog roppanni a nyomás alatt.

 

Mike Pompeo, a CIA igazgatója a Fox televízióban „abszurdnak” nevezte Michael Wolff azon állítását, miszerint az elnök ne olvasná a CIA napi jelentéseit, s ne lenne naprakész az információkkal.

 

euronews/MTI/Körkép.sk

Nyitókép: yahoo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!