Február 1-től megszüntetik az epidurális érzéstelenítő injekcióért, valamint az apás szülésért kért illetékeket a szlovákiai szülészeteken – jelentette ki Tomáš Drucker egészségügyi miniszter.

 

A szülés körüli illetékeket érintő változásokat Drucker már a múlt év végén jelezte. Akkor azonban a szülész-nőgyógyász kiválasztásáért fizetett illeték eltörlését is szorgalmazta. Drucker ettől a javaslattól végül elállt, és továbbra is meghagyja ezt az illetéket. „Az egyes kórházakkal folytatott tanácskozás után döntöttem így“ – mondta Drucker.

 

Drucker egyelőre még nem tudja, hogy az epidurális érzéstelenítőt a betegbiztosító fogja-e állni, ugyanis a tárgyalások még folynak. Amennyiben a tárca nem tud velük megegyezni, az epidurális érzéstelenítő árát a kórházak fogják fizetni.

 

 hirdetes_400x285  

A szülés az anya és az egész család életének legszebb pillanata, ezért igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben megfelelni az elvárásaiknak“ – reagált a tárca, majd hozzátette, hogy nem tartják indokoltnak, hogy fizetni kelljen azért, ha az apa jelen szeretne lenni a szülésnél. Az epidurális érzéstelenítés kapcsán azt mondták, az a céljuk, hogy valamennyi szülő nőnek lehetősége nyíljon az epidurális érzéstelenítés igénybe vételére akkor, ha azt az egészségi állapota lehetővé teszi.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: babaszoba.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!