Andrej Babiš (ANO) azt javasolja Miloš Zemannak, hogy a cseh elnökválasztás második kör előtt világosan jelentse ki, hogy nem akarja kelet felé fordítani az országot, és hogy csak azért utazik Oroszországba és Kínába, hogy segítse a cseh vállalkozókat.

 

Hangsúlyozta továbbá, hogy a külpolitika a kormány hatásköre. Babiš szerint Zemannak egyes munkatársaitól is tartózkodnia kellene. Mint elmondta, senkit nem akar megnevezni, de mindenki ismeri őket. Hozzátette, hogy személyesen továbbra is támogatja Zemant a második körben, de az  egész pártja nevében nem beszélhet.

 

Azt javasolta továbbá Zemannak, hogy a második kör előtt vegyen részt legalább két elnökjelölti vitában. A jelenlegi államfő ezt az első kör előtt elutasította. Babiš nem akart tippelni, hogy milyen erős lehet Zeman kihívója, Drahoš

 

 hirdetes_300x300  

„Retorikailag nincs senki Csehországban, aki képes papír nélkül egy teljes órán keresztül csehül, angolul és oroszul beszélni. Ha én képes lennék így beszélni mint Zeman, akkor 10 százalékkal többet szerzek a választásokon,”

 

tette hozzá Babiš.

 

ČTK

Nyitókép: idnes.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!