Szalmonellával fertőzöttek lehetnek a kisbabák részére készült Amilk Bifido bébitápszerek – figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

 

A hivatal azt ajánlja, ha csak lehet, a szülők ne adják ezt a fajta bébitápot a gyermekeiknek. „A terméket vissza kell vinni oda, ahol vásároltuk” – mondta a Közegészségügyi Hivatal főhigiénikusa, Ján Mikas.

 

A higiénikusok szerint egyelőre megelőző intézkedésről van szó, ugyanis a RASFF nemzetközi riasztási rendszeren keresztül még nem érkezett tájékoztatás a termékekről.

 

 hirdetes_400x285  

Az esetleges szalmonellafertőzés miatt már 83 országban kivonták a forgalomból a francia Lactalis cég kisbabák számára készült bébitápszereket. Összesen mintegy 12 millió doboz babatápszert hívtak vissza.

 

Szlovákiában a Lactalis termékeit forgalmazó Mirakl, a.s cég már a múlt év végén leállította az Amilk Bifido bébiételek forgalmazását, sőt, nem sokkal később a Dr. Max gyógyszertárak is leállították ennek a bébiételnek az árusítását, a vásárlóktól pedig a sarzs-számra való tekintet nélkül visszaveszik a terméket.

 

A fertőzött tápszertől Franciaországban 35 , Spanyolországban pedig egy kisgyermek betegedett meg. A Lactalis a világ egyik legnagyobb tejtermék gyártója, 75 ezer dolgozója van 47 országban. Az éves forgalma több mint a 17 milliárd euró.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Dr.Max

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!