A venezuelai hadsereg megölte Oscar Pérez volt venezuelai rendőrt és színészt, aki szerepelt amerikai akciófilmben is. A volt rendőr akkor vált igazán ismertté, mikor ellopott egy helikoptert, és gránátokat dobott kormányépületekre. Így vált a venezuelai ellenállási mozgalom egyik legnépszerűbb arcává.

 

A Maduro-kormány természetesen terroristának bélyegezte, és bizonyíték nélkül CIA-ügynöknek kiáltotta ki.

 

A képen Oscar Pérez. Fotó: MercoPress.com

 

A venezuelai kormány közlése szerint két rendőr és több „terrorista” meghalt egy rajtaütésben tegnap. A valóság némileg árnyaltabb, Pérez ugyanis utolsó perceiről videókat készített és feltöltötte az instagrammra. Az épületet, ahol társaival tartózkodott, körbe vették, és nem tudtak kitörni. Végül a katonák lelőtték, annak ellenére, hogy megadta magát.

 hirdetes_400x285  

 

A hivatalos venezuelai álláspont szerint Pérezék támadták meg a hatóság embereit, ők csak viszonozták a tüzet. Maduro szocialista kormánya „fanatikus, szélsőséges terroristának” nevezte a volt rendőrt.

 

 

Az a bizonyos helikopter. Fotó: DailyMail.co.uk

Pérez véres arccal közölt videót magáról.Tisztán hallható, hogy megadja magát, de nincs válasz a kormánykatonák részéről. Puskaropogás többször megszakítja a videót.

 

„Gránátvetőkkel lőnek ránk. Mondjuk, hogy megadjuk magunkat, de nem hallgatnak ránk. (…) Meg akarnak ölni. (…) Venezuela, ne veszítsd el a reményt. Most csak neked van erőd ahhoz, hogy szabaddá tegyél mindannyiunkat”

 

mondta, majd belenézett a kamerába, és elmondta, hogy reméli, újra látja őket.

 

 

Dailymail.co.uk

Nyitókép: mercopress.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!