Egyre több a beteg a várótermekben. Ezen a héten 54 203 influenzás és heveny légúti megbetegedésben szenvedő pácienst (ARO) jelentettek. A megbetegedések száma a múlt heti adatokkal összehasonlítva 12,2 százalékkal nőtt.

 

A legtöbb beteg a Pozsonyi kerületben van, míg a legkevesebb az Eperjesiben” – mondta a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) főhigiénikusa, Ján Mikas. A múlt héthez hasonlóan most is a gyerekek betegedtek meg a leggyakrabban.

 

Nagyszombat megyében csaknem 18 százalékra emelkedett a heveny légúti megbetegedésben szenvedő betegek aránya, az influenzás betegeké pedig az év harmadik hetében 33 százalékkal nőtt az egészségügyi alkalmazottak nyilvántartása szerint. A heveny légúti megbetegedésben szenvedők száma összesen 6 177 volt, az influenzásoké pedig 833.

 

 hirdetes_810x300  

A megbetegedések száma a Dunaszerdahelyi járásban volt a legszámottevőbb, ahol 100 000 lakosra 2 001 beteg jutott. A korcsoportokat tekintve a betegség leginkább a legkisebbeket sújtotta (5 éves korig). „Az esetek 1,8 százalékában a betegség bonyolultabb lefolyású volt, többnyire orr- és arcüreg gyulladással párosult” – tájékoztatott Dagmar Kollárová, a Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) járványügyi osztályának alkalmazottja.

 

Szlovákiában az influenzajárvány miatt hét óvodát, egy bölcsődét és öt alapiskolát zártak be. A nagybiccsei idősek otthonában, valamint a szucsányi pszichiátriai intézetben pedig megtiltották a látogatás az influenzajárvány miatt.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Thinkstock

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!